joi, decembrie 18, 2014

Workshop Şcoala Gimnazială "Petre Ghelmez". Luni, 15 decembrie 2014, am organizat al doilea workshop din cadrul proiectului "Aleg să mă implic. STOP Bullying!"

 
Luni, 15 decembrie 2014, am organizat al doilea workshop din cadrul proiectului "Aleg să mă implic. STOP Bullying!". La activitate au participat 18 dintre elevii care au venit la seminarul de informare din vinerea precedentă.

Coordonaţi de Costel Caşcaval şi Elias Ferkin, elevii au creat şi interpretat roluri de victimă, agresor şi martor, ilustrând astfel situaţii de bullying în şcoli.

La finalul exerciţiilor, sub îndrumarea lui Flori Ana Andronache, elevii au reflectat asupra experienţei  workshopului, exprimându-şi şi împărtăşindu-şi trăirile şi opiniile despre ce înseamnă să fii victimă, agresor sau martor într-un caz de bullying.
Mulţumim copiilor aceştia minunaţi pentru dorinţa lor de a participa la workshopul nostru, pentru implicarea lor în activităţi şi pentru răspunsurile lor din care şi noi am învăţat multe!

Mulţumim încă o dată conducerii Şcolii Gimnaziale "Petre Ghelmez" pentru că a ales să se implice alături de noi şi să spună "STOP bullying!"
 
Sursa:
 
 
 
 
 









======================================
========================================================
========================================================================

miercuri, decembrie 17, 2014

"Aleg să mă implic. STOP Bullying!" Vineri, 12 decembrie 2014, am organizat al doilea seminar! Beneficiarii au fost 60 de elevi din Şcoala Gimnazială "Petre Ghelmez", sectorul 2


Vineri, 12 decembrie 2014, am organizat al doilea seminar de informare din cadrul proiectului "Aleg să mă implic. STOP Bullying!" Beneficiarii au fost 60 de elevi de clasele a V-a, a VI-a şi a VIII-a din Şcoala Gimnazială "Petre Ghelmez", sectorul 2.

Seminarul a fost susţinut de Anna-Maria Bitere (psiholog, manager de proiect Asociaţia SPRING) care le-a vorbit copiilor despre ce este bullying-ul, tipuri de bullying prezente în şcoli şi consecinţele acestor comportamente asupra tuturor persoanelor implicate în astfel de situaţii.

Pentru a întări impactul mesajului transmis, discuţiilor le-a urmat reprezentaţia piesei de teatru "STOP Bullying!", creată de actorii Asociaţiei STAGE ONE PRODUCTION după o poveste reală petrecută într-o şcoală din Titan.

După reprezentaţie, Anna-Maria Bitere a aplicat discuţiile de la începutul seminarului pe subiectul piesei de teatru, elevii fiind provocaţi să identifice tipurile de bullying din piesă, efectele acestor comportamente şi să ofere soluţii pentru schimbarea deznodământului poveştii.

La finalul seminarului au fost aleşi elevii cu care ne vom reîntâlni luni, 15 decembrie, la un nou workshop marca "Aleg să mă implic. STOP Bullying!" Mulţumim Şcolii Gimnaziale "Petre Ghelmez" pentru găzduire şi elevilor săi minunaţi pentru implicarea în proiectul nostru!









 
Sursa:

http://asociatiaspring.ro/Acasa

https://www.facebook.com/pages/Aleg-s%C4%83-m%C4%83-implic-STOP-Bullying/1518978461681529

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1540622929517082.1073741840.1518978461681529&type=1

https://www.facebook.com/scoala58petreghelmez
-----------------------------------
--------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

vineri, decembrie 12, 2014

STIRIONG. Al doilea seminar de informare si workshop "Aleg sa ma implic. STOP Bullying!"

Al doilea seminar de informare si workshop Aleg sa ma implic. STOP Bullying!

Data: 12-12-2014
Al doilea seminar de informare si workshop  Aleg sa ma implic. STOP Bullying!

In zilele de 12 si 15 decembrie 2014 va avea loc la Scoala Gimnaziala „Petre Ghelmez" din strada Pescarusului nr. 124 al doilea seminar de informare despre bullying si, respectiv, al doilea workshop din cadrul proiectuluiAleg sa ma implic. STOP Bullying!"

Seminarul de informare va avea loc vineri, 12 decembrie 2014, intre orele 12:00 si 13:30 si va fi sustinut de Anna-Maria Bitere (psiholog, manager de proiect Asociatia SPRING). La eveniment vor participa 60 de elevi de gimnaziu din Scoala „Petre Ghelmez" si cinci profesori ai acestora, cu scopul de a informa si sensibiliza participantii cu privire la fenomenul bullying, tipuri de comportamente agresive in scoli si consecintele acestora.

Utilizând arta teatrala ca metoda de educatie non-formala, nucleul seminarului va fi piesa de teatru interpretata de patru tineri actori foarte talentati, elevi de gimnaziu si liceu si cursanți ai Scolii de Actorie Victoria Art. Piesa a fost creata de Costel Cascaval, Elias Ferkin si Paul Radu, actori profesionisti ai Asociatiei STAGE ONE PRODUCTION, pentru a ilustra bullying-ul in scoli si a trage un semnal de alarma asupra fenomenului.
 
Dintre participantii la seminar, luni, 15 decembrie 2014, intre orele 10:00 si 14:00, minim 10 elevi vor beneficia de un workshop interactiv ce va combina notiuni de educatie civica aplicate pe problematica bullying-ului cu elemente de teatru de improvizatie.

Elevii, indrumati de Flori Ana Andronache (psiholog, Asociatia SPRING) si actorii Asociatiei STAGE ONE PRODUCTION, vor construi si vor juca scenarii in care este prezent bullying-ul, cu scopul de a constientiza implicatiile fenomenului si de a invata sa adopte atitudini active in prevenirea, gestionarea si combaterea lui.
 
Obiectivul acestor activitați educative este de a stimula in rândul elevilor din scoli generale formarea de trasaturi morale si atitudinale necesare stabilirii unor raporturi civic sanatoase si socialmente acceptate in grupul de invatare din care fac parte. In cadrul proiectului „Aleg sa ma implic. STOP Bullying!" sunt organizate 6 seminarii de informare si 6 workshopuri in 6 scoli generale din Bucuresti.
 
Implementat in perioada 1 octombrie 2014 - 31 martie 2015 de Asociatia SPRING in parteneriat cu Asociatia STAGE ONE PRODUCTION si Asociatia DIRECT, initiativa isi propune sa contribuie la prevenirea si combaterea bullying-ului prin activitati educative nonformale adresate elevilor, profesorilor, consilierilor scolari si politistilor.
 
Pentru mai multe informatii despre proiect, va invitam sa accesati website-ul Asociatiei SPRING www.asociatiaspring.ro si pagina de Facebook Aleg sa ma implic. STOP Bullying

Sursa:
http://www.stiriong.ro/actualitate/evenimente-1/al-doilea-seminar-de-informare-si-worksh

Proiectul „Aleg sa ma implic. STOP Bullying!" este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.
====================
======================================
===========================================================

joi, decembrie 11, 2014

News. Al doilea seminar de informare şi workshop "Aleg să mă implic. STOP Bullying!"

 
Al doilea seminar de informare şi workshop  Aleg să mă implic. STOP Bullying!
 
În zilele de 12 şi 15 decembrie 2014 va avea loc la Şcoala Gimnazială „Petre Ghelmez” din strada Pescăruşului nr. 124 al doilea seminar de informare despre bullying şi, respectiv, al doilea workshop din cadrul proiectuluiAleg să mă implic. STOP Bullying!”
 
Seminarul de informare va avea loc vineri, 12 decembrie 2014, între orele 12:00 şi 13:30 şi va fi susţinut de Anna-Maria Bitere (psiholog, manager de proiect Asociaţia SPRING). La eveniment vor participa 60 de elevi de gimnaziu din Şcoala „Petre Ghelmez” şi cinci profesori ai acestora, cu scopul de a informa şi sensibiliza participanţii cu privire la fenomenul bullying, tipuri de comportamente agresive în şcoli şi consecinţele acestora.
 
Utilizând arta teatrală ca metodă de educaţie non-formală, nucleul seminarului va fi piesa de teatru interpretată de patru tineri actori foarte talentaţi, elevi de gimnaziu şi liceu și cursanți ai Școlii de Actorie Victoria Art. Piesa a fost creată de Costel Caşcaval, Elias Ferkin şi Paul Radu, actori profesionişti ai Asociaţiei STAGE ONE PRODUCTION, pentru a ilustra bullying-ul în şcoli şi a trage un semnal de alarmă asupra fenomenului.
 
Dintre participanţii la seminar, luni, 15 decembrie 2014, între orele 10:00 şi 14:00, minim 10 elevi vor beneficia de un workshop interactiv ce va combina noţiuni de educaţie civică aplicate pe problematica bullying-ului cu elemente de teatru de improvizaţie. Elevii, îndrumaţi de Flori Ana Andronache (psiholog, Asociaţia SPRING) şi actorii Asociaţiei STAGE ONE PRODUCTION, vor construi şi vor juca scenarii în care este prezent bullying-ul, cu scopul de a conştientiza implicaţiile fenomenului şi de a învăţa să adopte atitudini active în prevenirea, gestionarea şi combaterea lui.
 
Obiectivul acestor activități educative este de a stimula în rândul elevilor din şcoli generale formarea de trăsături morale şi atitudinale necesare stabilirii unor raporturi civic sănătoase şi socialmente acceptate în grupul de învăţare din care fac parte. În cadrul proiectului „Aleg să mă implic. STOP Bullying!” sunt organizate 6 seminarii de informare şi 6 workshopuri în 6 şcoli generale din Bucureşti.
 
Implementat în perioada 1 octombrie 2014 – 31 martie 2015 de Asociaţia SPRING în parteneriat cu Asociaţia STAGE ONE PRODUCTION şi Asociaţia DIRECT, iniţiativa îşi propune să contribuie la prevenirea şi combaterea bullying-ului prin activităţi educative nonformale adresate elevilor, profesorilor, consilierilor şcolari şi poliţiştilor.
 
Pentru mai multe informaţii despre proiect, vă invităm să accesaţi website-ul Asociaţiei SPRING www.asociatiaspring.ro şi pagina de Facebook Aleg să mă implic. STOP Bullying
 
Persoană de contact:
Anna-Maria Bitere, Manager de proiect
telefon: 0724.246.265
Proiectul „Aleg să mă implic. STOP Bullying!” este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societaţii Civile.
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Links Menu (Blogroll)